A) Bemutatás:
  1. Válassza ki az igelistából az alapigét, amelyet ragoztatni akar!
  2. Ha az alapige valamely igekötős változatát akarja látni, a táblázat fölötti szövegmezőben írja be az ige elé az igekötőt (természetesen szóköz nélkül)!
  3. Válassza ki a kívánt időt vagy módot: Jelen idő (Kijelentő mód); Múlt idő (Kijelentő mód); Feltételes mód (Jelen idő); Felszólító mód!
  4. Kattintson a "Ragoz" gombra!
  5. Ha el akarja tüntetni az igeformákat (például azért, mert gyakorolni akarja őket = saját maga akarja beírni őket), kattintson a "Ragoz" gomb helyén látható "Töröl" gombra!
B) Gyakorlás:
  1. Válassza ki az igelistából az alapigét, amelynek ragozását gyakorolni akarja!
  2. Ha az alapige valamely igekötős változatát akarja használni, a táblázat fölötti szövegmezőben írja be az ige elé az igekötőt (természetesen szóköz nélkül)!
  3. Válassza ki a kívánt időt vagy módot: Jelen idő (Kijelentő mód); Múlt idő (Kijelentő mód); Feltételes mód (Jelen idő); Felszólító mód!
  4. Írja be a szövegmezőkbe a helyesnek tartott igeformákat! Ha a szövegmezőben a "---" jelet látja, hagyja üresen! (A jel azt jelenti, hogy ebben a formában az adott igét egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán használjuk.)
  5. Ellenőrizze a megoldásait. Ha egy-egy alakot akar ellenőrizni, kattintson a mögötte levő "Jó?" gombra! Ha minden alakot egyszerre akar ellenőrizni, kattintson a "Mind jó?" gombra! Ha valamely alak hibás, a megfelelő szövegmező tartalma törlődik, és figyelmeztetés jelenik meg, hogy az adott alak, vagy az összes közül bizonyos számú alak hibás volt.