A közeli infravörös spektroszkópia alkalmazása az élelmiszer-minőségellenőrzésben
Tervezett képzési idő
A tanfolyam két, egymást követő napon kerül megszervezésre.
A képzés módszerei
A tanfolyam előadások, csoportfoglalkozások és laboratóriumi gyakorlatok kombinációjára épül.
A tananyag egységei (moduljai), azok célja, tartalma, terjedelme
A tanfolyam főbb témakörei:
- A közeli infravörös spektroszkópia fejlődésének történeti áttekintése
- A NIR - NIT spektroszkópia fizikai, kémiai alapjai, alapösszefüggések
- Mérési módszerek, fényforrások, optikák, detektorok, mintatartók
- A spektrum, spektrum transzformációs módszerek, befolyásoló tényezők
- Kalibrációs eljárások:
- Matematikai - statisztikai, kemometriai alapok
- Lineáris kalibrációs módszerek
- Nem lineáris kalibrációs eljárások
- Alkalmazott szoftverek
- Statisztikai jellemzők, különféle kalibrációs eljárások összehasonlítása
- Alkalmazott műszertípusok összehasonlítása
- Takarmányipari és mezőgazdasági alkalmazások iparáganként tárgyalva
- Minta előkészítési módszerek
- Mintapopuláció felépítése, outlier detektálás
- Referencia módszerek
- Kalibrációs eredmények értékelése
- Egyéb ipari alkalmazások (on - line , at - line, IQ2 módszer, gyógyszeripar,
környezetvédelem, orvosi diagnosztika)
A képzési program végrehajtásához szükséges személyi és tárgyi feltételek, ezek biztosításának módja
A képzés személyi és tárgyi feltételeit a képző biztosítja.
Kapcsolat (név, telefon, fax, e-mail)
Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
A kurzus indításának legközelebbi időpontja
A képzés legközelebbi indulásáról a fenti elérhetőségeken szíveskedjenek érdeklődni.
Képzéshez tartozó dokumentumok
-
Képzési tájékoztató,
-
Felnőttképzési szerződés minta,
-
Jelentkezési lap nyomtatvány
|
|