1. alkalom
Élelmiszerbiztonság, törvényi és jogi szabályozások, HACCP, mikrobiológiai
vonatkozások (Bognárné Dr. Csomár Kerka, C&C)
Hagyományos és gyorsvizsgálati mikrobiológiai módszerek összehasonlítása
(Elmélet — Dr. Suhajda Ágnes BME)
Higiénés vizsgálatok ATP-lumineszcencia és fehérjekimutatás alapján
(Elmélet és gyakorlat — Dr. Baticz Orsolya BME)
2. alkalom
Biokémiai reakciók alapján történő mikróba azonosítás
(Elmélet és gyakorlat 1 — Dr. Suhajda Ágnes)
Vezetőképesség/impedancia mérés elvén működő méréstechnikák
(Elmélet és gyakorlat 1 — Dr. Szita Géza SzIE ÁOTK)
Vezetőképesség/impedancia mérés elvén működő méréstechnikák
(Gyakorlat 2 - Eredmények értékelése — Dr. Szita Géza)
A vizsgálati módszerek fejlődési irányai — DNS / RNS-alapú eljárások
(Elmélet — Révay Tamás)
3. alkalom
Immunomágneses szeparálás, immunkromatográfia
(Elmélet és gyakorlat — Dr. Szabó Géza OHKI, Révay Tamás)
Biokémiai reakciók alapján történő mikróba azonosítás
(Gyakorlat 2 - Eredmények értékelése — Dr. Suhajda Ágnes)
Módszerek összehasonlító értékelése
(Tesztkérdések, csoportfoglalkozás — Dr. Baticz Orsolya)
Automatizált mikrobiológiai labor megtekintése (Dr. Orbán Gyuláné Bánhegyi
Magdolna MTKI, Nyerstejvizsgálati Laboratórium)